Torstaina taas tokoiltiin häiriössä Kupittaalla. Jokainen oli saanut kotiläksyksi yhden liikkeen, johon piti keksiä jotain häiriötä. Meidän seuraamisen palvikinkku ja häiriökoira tuottivat hiukan hankaluuksia joillekin, mutta pääsääntöisesti taisi olla aika helpot häiriöt. Muina liikkeinä oli idari, luoksetulo ja ruutu. Idarissa seisomisen vieressä tehtiin luoksetulo, istumisessa yhdellä suoralla piti juosta polvia nostaen ja maassa piti juosta koko idari ympäri. Olin varma, että Oiva lähtee kun vieressä kutsutaan luo, mutta ei. Oli vissiin ollut ihan hilkulla, mutta pysyi kuiteskin hyvin paikallaan. Muista häiriöistä Oiva ei välittänyt. Luoksetulossa taasen piti lähteä koiran vierestä juosten, hyppiä matkalla, taputtaa käsiä ja mennä kyykkyyn. Näistä pikkumies ei ottanut häiriötä, mutta kun Lentsu huusi käsky, niin silloin Oiva pinkaisi mun luo. Joten uudestaan kaikki nämä ja tällä kerralla pysyi hienosti. Ruutu olikin meille se kompastuskivi. Matkalla ruutuun oli paljon leluja ja kapuloita, ja siinä matkalla Lentsu heitti vielä pallon ja damin koiran eteen. Vein Oivan kanssa alustan valmiiksi ruutuun ja sitten lähetys. Noh, Oivahan bongasi Lentsun heittämän tennispallon ja toi sen mulle. Sama juttu toisella kerralla. Sitten oltiin niin, ettei Lentsu heittänyt mitään, mutta silloinkin Oiva löysi matkalta kongin, ja matka tyssäsi siihen. Joten taktiikkaa piti muuttaa. Vein alustan tilalle purkin, jossa oli kinkkua. Johan jätkä pinkaisi ruutuun. Sama uudestaan, eikä lentävät lelutkaan haitanneet yhtään ;). Lopuksi vielä häiriöpaikallaanolot. Ekana istuminen, jossa mun piti juosta parkkipaikalle koskettamaan lähinnä olevaa autoa. Samoin muut juoksivat minne oli määrä. Oiva pysyi hienosti paikallaan, ainoastaan hieman kääntyi mua kohden, kun lähdin sivulle juoksemaan. Paikkamakuussa Lentsu heitti tunnareita nurmikolle ja jokaisen OHJAAJAN piti löytää se, jossa oli oman koiran nimi. Noh, tää oli koirille helppo. Oiva tosin taas ponkaisi istumaan viereisen ohjaajan käskystä.

Viikonloppuna treenattiin ohjaavuutta taas kapulalla ja ruudulla. Tämä sujuu muuten ihan OK, mutta Oiva vaan tuppaa tiputtamaan kapulan ruutuun lähtiessä tai ruudussa. Tätä täytyykin vielä treenata lisää.

Eilen saatiin vihdoin ja viimein omia aksaesteitä pihalle. Junde innostui väsäämään meillä neljä hyppyä. (Ja tällä viikolla saadaan vielä kepitkin, jos vaan innostusta nikkarilla riittää). Alkuun reenattiin ihan vaan hyppäämistä, siitä kun on jotain kaksi vuotta kun ollaan viimeksi liidelty. Oivalla oli kivaa ja mummokoira Wilmakin innostui hyppimään namin voimalla. Nyt täytyy tänään tehdä oikein suunnitelma, että mitä aletaan treenaamaan ja millaisia ohjauskuviota. saas nähdä mitä siitäkin tulee...