Eilen taas tokoiltiin Lentsun häiriökurssilla. Viime viikolla jäikin häiriöt väliin kun oltiin Junden kanssa katsomassa Viiviä ja Wagneria Emma-teatterissa. Tosin jos oisin tiennyt, että se on niin huono, olisin kyllä mielummin mennyt tokoilemaan.

Aloiteltiin seuraamisella. Yksi koirakko teki seuraamista ja muut koittivat siinä ympärillä mahdollisimman hyvin häiriköidä leluilla, haukunnalla ja yms. Oiva oli ihan OK. Vähän se otti haukkumisesta häiriötä ja oli muutenkin aika valpas muita kohtaan. Paremminkin siis olisi voinut mennä, mutta olen ihan tyytyväinen silti. Seuraavalla kierroksella ympärää vähän pienennettiin, mutta häiriön määrä oli sama. Meillä muistaakseni meni ihan samallalailla. Eli otti hieman häiriötä. Tämän jälkeen otettiin vielä sama niin, ettei saanut olla nameja tai leluja esillä. Mielestäni meillä meni aika surkeasti. Yhdessä käännöksessä Oiva hävisi jonnekin ja muutenkin seuraaminen oli aika väljää. Tosin Lentsun mielestä se oli ihan hyvää. Viimeinen häiriöseuraaminen olikin niin, että kukaan ei häiriköinyt, mutta itse piti mennä silmät kiinni. Se olikin vaikeaa. Tunsin kuinka Oiva valui eteenpäin kokoajan. Käännöksessä jouduinkin käskemään se uudelleen sivulle. Loppu menikin paremmin. Lentsu sanoi, että Oiva oli niin kovin koittanut nähdä mun silmät, jolloin se oli tullut ihan mun eteen.

Seuraamisten jälkeen tehtiin tunnaria niin, että merkki oli ihan kapuloiden vieressä. Oiva menikin ekaksi tarkastamaan sen ja sen jälkeen toikin väärän. Uudella käskyllä oma ihan hienosti. Eli nyt vaan törppöjä tunnareiden lähelle...

Vielä tehtiin häiriöluoksetuloja, eli kaksi koirakkoa teki samaan aikaan luoksetuloja. Oiva ei niinkään ottanut muista häiriötä, mutta muuten esitys oli tosi surkea. Seisominen oli suorapalkallakin tosi hidas ja lopulta Oiva ei mennyt edes maahan. Että silleen... Nytpä tiedän mitä pitää treenata tosi paljon...

Loppuun vielä paikkaistuminen ja -makuu. Istumisessa ei ongelmia. Makuussa meni maahan vähän vinoon ja nousi viereisen käskystä sivulle. Muuten ei mitään ongelmaa.