Perjantaina aloitettiin taas uusi tokokurssi, tällä kertaa Paulan ohjaamana. Oli hauska huomata, että kaikki kurssilla olleet koirat olivat meille ennestään tuttuja muilta kursseilta.

Ekana otettiin syyniin paikallaanolot, istuminen ekana. Palkkailtiin eri pituisistä ajoista ja loppuun käveltiin vaan eteen ja palattiin takaisin. Oiva istui tosi hienosti kokoajan. Sitten oli vuorossa paikkamakuut. Alkuun tehtiin EVLn käskytyksiä eli eri aikaan maahan ja sivulle. Niitä tahkottiin aikalailla ja Oiva tekikin hienosti. Se ei ottanut yhtään häiriötä muista. Sitten otettiin ihan neljän minuutin makuu. Enkä voi olla muutakuin ylpeä pojastani, kyllä se niin hienosti oli kokoajan. Alussa se oli yrittänyt haistella, mutta riitti kun Paula hiukan yskäsi, niin Oiva oli heti skarpannut!! Tämän jälkeen otettiin muutama ihan lyhyt makuu ja superpalkka. Paikallaanolojen jälkeen oli vuorossa seuraamisesta istuminen. Vähän Oiva otti häiriötä Paulan käskytyksistä, mutta itse stoppi oli hyvä. Sitten otettiin kaikki samaanaikaa seuraamista. Oiva kesti hienosti häiriön. Sitten seuraamiseen liitettiin istuminen erilaisilla käskytyksillä. Eli häiriöharjoituksia parhaimmillaan. Tämä oli oikein hyvää treeniä meille, ja oli kiva huomata, että Oiva ottaa aika vähän häiriötä muista tuollaisessa tilanteessa.

Eilen illalla tokoiltiin Oivan kanssa kerrankin lumisella pihalla. Ekana tunnaria viisi toistoa peräkkäin ja joka kerralla oma!! Nyt tarttis lisätä enemmän hajuja vieraisiin sekä tehdä helppoa tunnaria jossain muualla kuin kotipihalla. Näiden jälkeen tehtiin hiukan kaukoja. Lähinnä helppoja ja läheltä, loppuun istumaan nousu pitkältä matkalta. Sitten otettiin pitkästä aikaa luoksetulo kokonaisena liikkeenä. Molemmat stopit olivat hyviä, palkka tuli maahanmenosta. Sitten otin loppuun yhden seisomisen suorapalkalla sekä suoria luoksetuloja. Lopuksi tahkottiin noutoa. Tai lähinnä sivulletuloa kapulan kanssa. Tämä tökkii meillä, enkä oikein tiedä sainko siihen nytkään mitään tolkkua, toivottavsti...