Lenkin yhteydessä eilen otettiin pitkästä aikaa ruutua. Alkuun vietiin yhdessä lelu ruudun taakse. Muutama näitä. Sitten vaihdoin itse paikkaa Oivan ja ruudun väliin. Tämäkin sujui hyvin. Koitin vielä pysäytystä tästä asetelmasta ja hyvin pyssäsi. Vietiin vielä yhdessä lelu ja lähetys pitkältä matkalta. Sitten testattiin ihan ekaa kertaa meidän ihka omaa metallia. Näin alkuun tein vain leikin varjolla tuomisia. Metsku on selvästikin Oivasta ällö suussa, joten vielä palkkaa ihan vain kauniisti pitämisestä. Päätin treenata vielä meille nykyään hankalaa liikkeestä seisomista. Seisominen tuntuu olevan jotenkin kauhean epävarmaa, ja kun itse jännitän, pysyykö jätkä, niin eihän se todellakaan pysy kun olen niin epävarma. Sain kuitenkin usean onnistuneen suorituksen, mutta tätä täytyy vielä rutkasti harjoitella. Loppuun muutama kaukojen maasta istumaan nousu.

Illalla meillä oli taas Merimaskun koirakerhon tottistreenit. Tällä kertaa oli teemana ringissä työskentely. Aloitettiin taas pujottelulla, joka sujui tosi hyvin. Palkkasin Oivaa ruhtinaallisesti aina kun koira meni ohi ja kun itse ohitettiin muita. Sitten otettiin paikkamakuu, joka oli todella haasteellinen meille. Olin jotain puoli minuuttia auton takana piilossa. Oiva pysyi ihan älyttömän hyvin, vaikka joka puolella juoksi ihmisiä ja koiria. Tähän olen mielettömän tyytyväinen. Sitten tehtiin luoksetulo sivulle ringin toiselle puolelle kahden koiran välistä. Tämä ei tuottanut mitään ongelmaa. Seuruutin vielä ringin läpi meidän omalle paikalle. Tehtiin myös liikkeestä maahanmeno ja seisominen. Maahanmeno sujui hyvin, mutta seisomisessa kääntyi kun olin palaamassa luo. Seuraavalla kerralla helpotin hieman ja näin saatiin onnistunut suoritus.

Tänään metsässä aloitettiin paikkamakuulla. Oiva oli paikalla sen aikaa kun rakensin ruudun. Sen jälkeen otin oman piiloitusta, ja hyvinhän se löytyi. Sitten tehtiin pieniä pätkiä seuraamista. Ne menivät hyvin. Tämän jälkeen luoksetulon pysäytystä, suurimmaksi osaksi niin, että palkka tuli heti. Testasin yhden viiveellä ja Oiva pyssäsi tosi hyvin! Taas myös kaukojen istumaan nousua, joka tosi tahmeaa. Mitähän tällekin pitäisi tehdä?! Loppuun muutama kerta ruutua, jotka hyvät.