Vajaa viikko sitten oltiin Oivan kanssa Lentsun luona yksityisopetuksessa. Tarkoituksena oli lähinnä saada tunnariin joku tuntuma ja samalla tarkastaa avoimen liikkeet. Aloitettiin tunnarilla. Neuvona oli alkuun ihan yhden tunnarin piilottamista heinikkoon tai vastaavaan, niin ettei kapula näy yhtään. (ei lumeen) Ja sitten 10 m päästä lähetys etsimään tunnaria, käskynä käytän sanaa "oma". Tärkeää on muistaa, että kehuu vasta kun on tuonut kapulan. Tästä sitten edetään useimpiin tunnareihin niin, että viedään vaikka neljä kapulaa pari päivää ennen paikalle, jossa treenaa, vaikka metsään. Antaa niiden olla siellä ja sitten kun ottaa ne ohjelmaan mukaan, pitää alkuun tehdä lähetys yhdelle kapulalle ja vasta sitten lähettää hakemaan omaa muiden joukosta. Jos tuo väärän, pitää palata tekemään vain sitä yhden hakemista. Meidän on myös määrä harjoitella ihan vaan tunnarin pitämistä, mutta ei samalla kertaa kun hakua.

Meidän luoksetulo pysäytyksellä meni uusiksi. Ennen olen pysäyttänyt käskyllä, jonka jälkeen on esiintynyt hiippailua. Joten se vaihdettiin käsimerkkiin. Nyt täytyy treenata niin, että käsimerkki ja palkka toisesta kädestä. Nyt täytyy muistaa myös harjoitella liikkeen loppuosaa, joka on nyt aika hidas. Sekä aina myös niitä suoria luoksetuloja!

Lentsun mielestä Oiva seuraa paremmin namin kanssa, joten tässäkin täytyy kokeilla lelun vaihtoa herkkumakkaraan. Nyt täytyy vaan muistaa pitää käsi normaalissa asennossa, vaikka se nami onkin kädessä. Sekä täytyy muistaa käden asento palkatessa, siis palkka tulee suoraan ylhäältä päin läheltä kehoa.

Hyppyyn saatiin sellainen neuvo, että apuohjaaja palkkaa Oivan. Lähetän siis jätkän hyppyyn ja käsken istumaan, ja tällöin palkka tuleekin apuohjaajalta. Näin pitäisi hyppyyn tulla matkaa sekä Oivan asento olisi "oikea" hypyn takana. Pitää myös muistaa palkata välillä itse Apuohjaajan sesitessä vieressä.

Ruutua jatketaan lelupalkalla, tällöin matka pitää olla pitkä. Lentsu myös neuvoi jättämään Oiva merkille ja menemään itse lähemmäs ruutua. Tästä sitten lähetys ruutuun niin, että alkuun katson Oivaa ja käskyn jälkeen ruudun takana olevaa lelua. Sama myös tyhjällä ruudulla, jolloin palkkaan pysäytyksestä pallolla.

Paikkamakuuta meidän pitäisi tehdä kotona pitkällä ajalla, jotain 5 - 6 min, ennen ruokaa. Yhteistreeneissä sitten olisi hyvä jos aika olisi lyhyempi, ja palkkana olisi ruoka tai namia.