...ja penkin allehan ne meni oikein kunnolla!!

Tänään siis oli meidän ihka ensimmäinen tokokisa, molemmille. Menin kisapaikalle hyvissä ajoin, että Oiva saisi tutustua paikkaan. Vähän jo siinä mietin, että mitä tuleman pitää kun jätkä oli tosi kiinnostunut hajuista ja muista koirista. Noh, ei siinä muuta kun kehään vaan. Luoksepäästävyydellä aloitettiin ja siitä tulikin heti 10, vaikka nousi seisomaan. Sitten oli vuorossa paikkamakuu, jota jännitin tosi kovin. Siinä Oiva alkoi jo haahuilemaan, enkä millään saanut sitä kontaktiin, joten taputin sitä sormella otsaan, niinkuin yleensäkin teen jos jätkä haahuilee. Noh, sain kontaktin, mutta sitten tökki maahanmeno, johon jouduin antamaan pari käskyä. Oiva pysyi koko ajan hyvin maassa ja oli tosi helpottunut olo, kun aika tuli täyteen. Mutta tämä koiraan koskeminen sitten rokotti pisteitä, joita tuli vain 6.

Sitten alkoivat yksilösuoritukset. Kehään mentäessä Oiva huomasi yleisön joukossa leikkikaverin pienen Nesta-tollerin ja siitä se mopo sitten karkasikin käsistä. En meinannut millään saada Oivaa sivulle saatikka kontaktiin kun sälli kyttäsi niin tiiviisti yleisöön. No, jotenkuten päästiin taluttimessa seuraamisessa sentään liikkeelle, mutta se taisi olla aika surkeaa katsottavaa. Jätkä jätätti ja tuijotti yleisöön ja minä itse kyttäsin koiraa ja kävelin tosi hitaasti. Taidettiin saada säälistä tästä 5 pistettä. Vapaana seuraaminen olikin sitten ihan p***aa. Oiva ei ollut kontaktissa juuri ollenkaan, jätätti ja jäi paikalleen katsomaan yleisöä. Tästä ihan ansaitusti 0 pistettä. Samoin liikkeestä maahanmeno meni nollille. Sain jotenkin jätkän liikkeellä, mutta käskyn saatuaan jäi seisomaan. Luoksetulo meni aavistuksen paremmin. Oiva jäi hyvin, mutta kohdalla kun piti tulla sivulle, niin jäi eteeni ja tuijotti taas, yllätys, yllätys, yleisöön. Korjaamalla sain sivulle. Tästä 7 pistettä. Liikkeestä seisominen meni myös hieman paremmin. Seuraaminen oli tahmeaa, mutta jäi käskystä seisomaan, ja pysyi hyvin. Pisteitä 8. Ajattelin jo jossain vaiheessa, että lopetanko kesken, mutta sitten ajattelin, että perkule, vaikka kaikki liikkeet menisi nollille, koe tehdään loppuun. Ja hyvä olikin, etten lopettanut, sillä viimeisenä ollut hyppy meni tosi hyvin, ja tästä saatiinkin täydet 10 pistettä! Kokonaisvaikutuksesta saatiin 7 pistettä.

Vaikka koe meni noin surkeasti, niin en voi sanoa että olisin kauhean pettynyt. Tämä oli sentään meidän ensimmäinen kisa ja kokemusta sieltä lähdettiin hakemaan. Nyt tiedän mitä pitää treenata lisää, kontaktia ja häiriön alla suorittamista. Eli nyt vaan treenaamaan lisää!!!!